26.04.2016

2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Tunceli İl Müftülüğümüzce 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde 19.04.2016 Salı günü saat 14.00’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda “Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet” konulu konferans düzenlendi. Konferans öncesinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında yemek ikramında bulunuldu. Valimiz Osman KAYMAK kazanların başına geçerek vatandaşlarımıza yemek dağıtımında bulunarak Kutlu Doğum Haftalarını kutladı. Yemek sonrası başlayan “Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet” konulu konferansa Valimiz Osman KAYMAK, Cumhuriyet Başsavcısı Başak ERYILMAZ ŞAKTANLI, Vali Yardımcımız Hasan ÇİÇEK, İl Emniyet Müdür Vekili Muzaffer KURU, kurum müdürleri ve vatandaşlarımız katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Yüce Mealinin okunması ile devam etti. İl Müftü Vekili Mehmet ŞEN’in açılış konuşmasıyla vatandaşlarımıza Kutlu Doğum Haftasının önemi hakkında bilgi verildi. Daha sonra Pertek Cemevi Dedesi Hüseyin ERDOĞAN dedenin söyleşisi yer aldı. Hüseyin Dedenin söyleşisi sonrasında Kutlu Doğum Haftasıyla ilgili Valimiz Osman KAYMAK bir konuşma yaptı. Valimiz Osman KAYMAK yaptığı konuşmada; “Çok kıymetli misafirler, hanımefendiler, beyefendiler… Tunceli İl Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Haftası etkinliğine hepiniz hoş geldiniz diyor, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Gerçekten de toplumdaki bir çok sorunun temelinde inançsızlık yatmaktadır, peygamber efendimizi tanımamak yatmakta, bizler hakkıyla peygamber efendimizi tanırsak önce evlerimizde daha sonra toplumumuza huzur gelecek ve barış dolu bir topluma yol gösterecektir. Müslümanlar olarak belirtilen birlik ve beraberlik konusunu önemsiyoruz. Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, aslında bizim dinimiz ırklardan ve mezheplerden çok üsttedir. Peygamberimizin zamanında ne Hanefilik vardı ne Sünnilik vardı ne de Şafiilik vardı. Daha sonraki alimlerin dini yorumlama manasında bu tür akımlar ortaya çıktı. Biz herkesi Allah’a inanmakla, Peygambere inanmakla Müslüman kabul etmekte ve kardeşliği ortaya koymak zorundayız. Bu çerçevede peygamber efendimizin yaşantısını öğrenmeli, takip etmeli, sünnetleri uygulamalıyız ki toplumda gerçekten ahlakın ve huzurun gelmesine vesile olalım” dedi. Valimiz Osman KAYMAK’ın konuşması sonrasında Kutlu Doğum sinevizyon sunumu yapıldıktan sonra Harput Eğitim Merkezi Müdürü Celal SÜRGEÇ Kutlu Doğum Haftası sunumunu yaptı. Kapanış öncesi ise Tasavvuf musikisi icrası edilerek program son buldu.