06.11.2023

İlçe Müftümüz Ahmet ÇİMEN Göreve Başladı

Nazımiye İlçe Müftülüğüne Tunceli İl Vaizi Ahmet ÇİMEN atandı. 06. Kasım 2023 tarihi itibariyle görevine başlayan İlçe Müftümüze yeni görevinde muvaffakiyetler  diliyoruz.

📌 İlçe Müftüsü Ahmet ÇİMEN'in öz geçmişi şöyle;

- Diyarbakır ilinin Çınar ilçesinde doğdu. İlk,orta ve lise eğitimini Diyrabakir'da tamamladı.

-  Diyarbakır merkez ve civar köylerde arapça eğitimini tamamladı.

-  2016 yılında Dicle üniversitesinde lisans eğitimini tamamladı.

2018 - 2021 yılında Dicle üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı alanında Yüksek lisans eğitimini tamamladı.

- 2022 yılında Dilcle Üniversitesi Arap Dili ve Belagatı alanında Doktora eğitimine başladı ve eğitimi devam etmektedir.

-  2018- 2021  tarih aralığında Diayrbakir  Dini Yüksek Eğitim Merkezinden mezun oldu. 2021 yılında Tunceli İl Vaizi olarak atandı

- Diyanet İşleri Başkanlığının 2023 yılında açmış olduğu ilçe Müftülüğü yazılı ve sözlü sınavında başarılı olup 27.10. 2023  tarihinde Tunceli Nazımiye ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı.

- Kendisi Evli ve 4 çocuk babasıdır. Arapça bilmektedir.