10.06.2022

Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali Erbaş, Çelebi Ağa Camiimizde Pertek İlçe Müftülüğünün Cumhuriyetimizin Tunceli İli Tarihinde ilk defa gerçekleştirdiği "Hafızlık İcazet Merasimi'ne" katıldı.

Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali Erbaş, Çelebi Ağa Camiimizde Pertek İlçe Müftülüğünün Cumhuriyetimizin Tunceli İli Tarihinde ilk defa Pertek Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayarak Hafız olan 8 öğrencisi için düzenlediği ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin hocamızın nezaretinde gerçekleştirilen 'Hafızlık İcazet Merasimi'ne katıldı. Programa Diyanet İşleri Başkanımız ile birlikte Tunceli İl Valimiz Sn. Mehmet Ali Özkan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn. İsrafil Kışla, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İPEK, İlçe Kaymakamımız Sn. Yunus Emre FIRAT, İl Müftümüz Sn. Şevket DİLMAÇ, Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal, Pertek İlçe Müftümümüz Sn. Mustafa FIRAT, İl Müftü Yardımcıları ile İlçe Müftülerimiz, İlçemiz Kurum Amirleri, İlçe Siyasi Parti Temsilcileri ve Vatandaşlarımız katıldılar.
Çelebi Ağa Camii'nde düzenlenen merasimde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye'de hafızlık eğitiminin önemli bir noktaya geldiğini ve eğitimlerde alınan derslerin ise hayata yansıtılması gerektiğini belirten Başkan Erbaş, "Hafızlarımızın sayısı gittikçe artıyor. Her yıl 10 binin üzerinde icazet nameye sahip olan hafızımıza, hafızlık belgesi alan yeni hafızlarımızı ilave ediyoruz. Ülkemizde bu sayı 200 bine yaklaştı. Sadece ezberlemek değil. Kur'anı okumak, anlamaya çalışmak ve ona göre hayatımızı tanzim etmek nihai hedeftir." dedi.