01.09.2021

ÖZ GEÇMİŞ

Abdüsselam SOYLU

İl Müftü Yardımcısı

25 Kasım 1975 yılında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde doğdu. 1993’ te Reyhanlı Lisesinden, 1999’da Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden, 2008 yılında Konya DİB. Selçuk Eğitim Merkezi İhtisas Kursundan mezun oldu. 2013 yılında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Tefsir alanında “Kur’an’da Beşîr Kavramı” isimli teziyle Yüksek lisansını tamamladı.

15.01. 2003 yılında İmam-Hatip olarak göreve başlayan Abdüsselam SOYLU, sırasıyla Hatay İli, Reyhanlı İlçesi, Bükülmez Köyü İmam Hatibi; Hatay İl Müftülüğü Vaizi, İskenderun İlçe Vaizi, Belçika, Liege Bölgesi Saint Nicolas Kanuni Sultan Süleyman Camiinde Yurt dışı Din görevlisi, Antakya İlçe Müftülüğü Vaizi ve Tunceli Nazımiye İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

27.07.2023 Tarihi itibariyle Tunceli İl Müftü Yardımcılığına atanan Abdüsselam SOYLU İyi derecede Arapça bilmektedir. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimlerinde doktora eğitimine devam eden hocamız evli olup 4 çocuk babasıdır.