24.11.2022

İL MÜFTÜSÜ ŞEVKET DİLMAÇ'IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

🔷24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
🔶İl Müftüsü Şevket Dilmaç 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak mesajında şu ifadeleri kullandı; "Bizler, bilginin hikmetle buluştuğu, ilmin irfanla yoğrulduğu, âlimin ahlâkla bezendiği bir medeniyetin mensuplarıyız. Medeniyetimizde ilim, aklın ibadeti olarak görülür. İlim, en başta eşyanın hakikatini, varlığın gaye ve hikmetini anlamaya çalışmaktır. İlim, kendini bilmektir. Zira kendini bilen, Rabbini bilir. Rabbini bilen, eşyanın hakikatini öğrenmeyi gaye edinir. Kendi varlığının farkında olan, çevresinin, kâinatın, hayatın farkında olur.
Bu vesile ile anasınıfından ortaokula, liseden yüksekokula kadar eğitim kurumlarımızın her kademesinde görev yapan tüm öğretmenlerimizin ve özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde çalışan Kur`an Kursu Öğreticilerimizin ‘Öğretmenler Gününü' kutluyor, kendilerine kolaylıklar ve başarılar diliyorum. "
Şevket DİLMAÇ
Tunceli İl Müftüsü