16.10.2023

Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi Ek Alım İlanı

TUNCELİ İL MÜFTÜLÜĞÜ

KUR’AN KURSLARI 2023-2024 EĞİTİM  ÖĞRETİM YILI GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ EK ALIMI MÜLAKAT İLANI

İlimiz ve İlçelerimizde 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında eğitime devam edecek olan Kur’an Kurslarında gerektiğinde görevlendirilmek üzere aşağıya çıkarılan tarih ve belirtilen şartlar kapsamında kadın öğreticilerin müracaat edebileceği “Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Ek Alım Mülakatı” yapılacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ

SINAV TARİHİ

SINAV SAATİ

SINAV YERİ

18 Ekim-30 Ekim 2023

1 Kasım 2023

Tunceli İl Müftülüğü

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2-İmam Hatip Lisesi veya üstü dini yükseköğrenim mezunu olmak

3-2022 yılı KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olmak.

4- Yukarıda belirtilen şartlar doğrultusunda geçici öğretici ihtiyacının karşılanamaması halinde ise kamu yararı ve hizmet gereği KPSS (DHBT) puanı olmayanlar arasından mülki amir oluru ile görevlendirme yapılabilecektir.

5- Görevlendirmeler İl Müftülüğü sınav kurulunca yapılacak mülakat sınavı sonucuna göre mülakattan en yüksek puanı alan adaylardan atamaya başlanacaktır. Puanların eşit olması durumunda DHBTS puanı yüksek olan, Hafız olan, mezuniyet durumu ve doğum tarihi önce olana sıralama da öncelik verilir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1- Dilekçe ( İl/İlçe Müftülüğüne verilecektir.)

2- T.C. Kimlik No’lu nüfus cüzdanı fotokopisi

3- En son öğrenim durumunu gösterir belgenin fotokopisi.

4- 2022 yılı KPSS (DHBT) çıktısı.

5- Hafızlık belgesinin fotokopisi. (Varsa)

6- 04-06 yaş öğretici sertifikası. (4-6 yaş grubu Kur’an Kursu için başvuracaklar için)

BAŞVURU, SÖZLÜ MÜLAKAT İŞLEMLERİ:

1. Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi olarak başvuru yapmak isteyen adaylar İl/İlçe Müftülüklerine tabloda belirtilen müracaat tarihleri arasında hangi İlçede görev almak istediğini belirten dilekçe ve istenen diğer belgelerle birlikte müracaat edeceklerdir.

2. Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan ve e-posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

3. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

4. Geçici öğretici olarak görev almak isteyenler sadece bir (1) İlçe müftülüğü için müracaat edecekler, birden fazla İlçeye müracaatları tespit edildiği takdirde müracaatları işleme alınmayacaktır.

5. Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

TUNCELİ İL MÜFTÜLÜĞÜ