21.06.2017

SURİYE YARDIM TIRINI DUALARLA UĞURLADIK.

Suriye’de gıda desteğine muhtaç kardeşlerimiz için Çemişgezek ve Pertek halkımızdan toplanan nakdi yardımlarla alınan unların yüklendiği 1 adet yardım tırını uğurlarken İlçe Müftüsü Halil İbrahim SÜSLÜ törene katılan halkımıza hitaben;

“Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Türkiye genelinde başlatılan “HALEP’TE İNSANLIK ÖLMESİN” kampanyası doğrultusunda Tunceli genelinde toplanan 3 tır yardımı ocak ayında Suriyeli kardeşlerimize göndermiştik. Bugün yine Çemişgezek ve Pertek İlçe Müftülüklerince Mart ayında başlatılan yardım kampanyasına halkımızın gösterdiği ilgi takdire şayandır. Halkımızın ve din görevlilerimizin büyük bir fedakarlıkla topladığı bu yardım vesilesiyle Suriyeli kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüşme duygusu büyük bir manevi haz vermektedir. Maddi-manevi yardımlarıyla ve dualarıyla bu yardım kampanyasına destek veren kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür eder, Mübarek Kadir Gecesinin ve yaklaşan Ramazan Bayramının tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini, Rabbimizin bizleri veren el olma nimetinden mahrum etmemesini, kardeşlerimizi de muhtaç olmaktan en kısa zamanda kurtarmasını niyaz ederim” dua ve temennileriyle konuşmasını tamamladı.” Düzenlenen program Pertek İlçe Müftüsü İbrahim URGANCI’nın yaptığı duanın ardından yardım tırının uğurlanmasıyla sona erdi.