17.07.2017

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZ 15 TEMMUZ ŞEHİDLERİNİ ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ.

Program Süleymaniye Camiinde yapıldı ve merkezi sistem alt yapısının olduğu ilçedeki diğer Camiilere de nakledildi. Program öncesinde şehitlik, şehitliğin önemi ve İslam’da şehitliğin mertebesi hakkında cemaate kısa bilgiler veren ilçe müftü vekili: “ Bu aziz vatanın her karışında kahraman şehitlerimizin pak kanları vardır. Sütçü İmamların, Antepli Şahinlerin, Nene Hatunların ve Seyit Onbaşıların azmi ve dirayeti 15 Temmuz’da torunlarında huruç etmiştir. Vatanın haremi ismetini emperyalist, siyonist ve onların yerli işbirlikçilerin alçak emellerine alet edilmeyeceğini bu kahraman nesil 15 Temmuz gecesi gösterdiği şanlı direnişle  bir kez daha ispatlamıştır. Allah bu necip millete bir daha böyle lanetli emelleri olanları musallat etmesin. Değerlerimizi menfur çıkarları uğruna heder eden hainlere Mevlâ’m fırsat vermesin. Şehitlerimizin şehadetinin Allah indinde makbul olmasını,  birliğimizin, dirliğimizin ve huzurumuzun daim olmasını Rabbimden niyaz eder,  Gazilerimize şifalar ve bereketli ömürler dilerim.”  temennilerinde bulundu.  Akabinde İmam-Hatiplerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı; fasıllarda tesbih, tehlil, tahmid ve salat-ı şerifeler okundu.  Okunan hatimler ve yapılan tilavetler şühedanın ve merhum gazilerimizin aziz ruhlarına hediye edilirken ülkemizin, milletimizin, devletimizin ve vatanımızın huzur, selamet ve güvenine vesile olması niyazında bulunuldu.