22.03.2021

İlçe Müftümüz

Mehmet KIRMIZIGÜL

İlçe Müftüsü

22.06.1986 Gaziantep Şehitkamil ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimini memleketi Gaziantep 'te okudu. İmam-Hatip lisesini 2006 yılında Adana İmam-Hatip Lisesi' nde bitirdi. Üniversite eğitimini 2012 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Lise ve üniversite yıllarında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bağlı farklı kademelerde çalışan hocalardan Osmanlı usulü medrese eğitimini tamamladı. 03.03.2009 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Malatya Pütürge İlçesi Üçyaka Köyü'nde göreve başladı. 2014 yılında Gaziantep Cezaevi Vaizi olarak görev yaptı. 2016 yılında Erzurum Dini Yüksek İhtisas' ı kazandı.2019 yılında İhtisas eğitimini bitirdikten sonra Kilis İl Vaiz'i olarak görev yaptı.13.03.2021 tarihi itibariyle de Ovacık İlçe Müftülüğü' nde İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. İslam Hukuku alanında Yüksek Lisans yapan Mehmet KIRMIZIGÜL iyi düzeyde Arapça ve A2 düzeyinde Fransızca bilmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır.