05.09.2018

PERTEK İLÇE MÜFTÜSÜ

Mustafa FIRAT

1977 yılında Elazığ ilinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Elazığ 60. yıl Akçakiraz İlk öğretim okulunda tamamladıktan sonra 1995 yılında Elazığ Lisesini, 2002 yılında Kayseri Erciyes Ünüversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2004 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam Hatip olarak göreve başladı.

2009-2010 yılı Diyanet Harput Eğitim Merkezi Tashih-i Huruf dönemi mezunu olup ardından 2010 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezini kazanarak İhtisas Eğitimine başladı. 2013 yılında İhtisas eğitimini tamamladı. Bu esnada Erzurum Atatürk Ünüversitesi İlahiyat Fakültesinde Arap Dili ve Beleğatı alanında Yüksek Lisansını tamamladı. İhtisas Eğitimini tamamladıktan sonra Ordu İlimize Vaiz olarak atandı. Ankara İl Müftülüğünde Vaiz olarak görev yaptı. 2015-2020 yılları arasında yurtdışında beş yıl Din Görevlisi olarak görevde bulundu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalında Doktorasını tamamlayarak Doktor ünvanını aldı. Evli ve iki çocuk babası olan İlçe Müftümüz Orta düzeyde İngilizce, ileri düzeyde Arapça bilmektedir.