04.09.2024

İLÇE MÜFTÜMÜZ SAYIN ERCAN AYCAN

Müftümüz 1988 yılında Sivas il merkezine bağli Esenyurt köyünde doğmuştur. İlkokula köyünde başlamış ve ardından Anadolu Selçuk İlköğretim okuluna kayıt yaptırmıştır. Sivas İmam Hatip Lisesinde 2002-2006 yılları arasın da eğitimini tamamlamıştir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 2009-2014 yılları arasında eğitimini tamamlamıştir. Diyanet İşleri Başkanlığının açtiği İmam Hatiplik sınavını kazanarak 2013 yılında Rize ili Kalkandere ilçesi Fındıklı Köyünde İmam Hatip olarak göreve başlamıştır. 2014 yılında Kalkandere ilçesinin Dilsizdağı Köyünde görevini sürdürmüştür. Rize Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim  Merkezinde 2017-2020 yılları arasinda eğitimini başarıyla tamamlayarak Bartın İl Vaizi olarak atanmıştır. 2023 yılında Erzincan İl Vaizi olarak naklen tayin olmuştur. Erzincan İl Vaizliği görevini yürütmekteyken 2024 yılinda Diyanet işleri Başkanlığının açtığı müftülük sınavını başariyla tamamlayarak Tunceli İli Pertek ilçesine Müftü olarak atanmıştır. Müftümüz Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tefsir Ana Bilim dalında yüksek lisans programına devam etmektedir.