10.06.2022

Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali ERBAŞ hocamız Pertek Müftülük ve Yatılı Hafızlık Kur'an Kursumuzun Temelini attı. Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Ali ERBAŞ'a Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn. İsrafil KIŞLA, Tunceli Valimiz Sn. Mehmet Ali ÖZKAN, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İPEK, Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal ve protokolün değerli diğer üyeleri iştirak etti.
Başkan Erbaş, törende yaptığı konuşmada, Kur'an kurslarında verilen eğitimlerin faydalarından bahsetti.
"İslam'ın ilkeleri herkes için önemlidir"
Yatılı ve gündüz Kur'an kursu sayısının artmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, şöyle konuştu:
"Kur'an kurslarımızda Rabbimizi, peygamberimizi, Kur'an-ı Kerim'i, milletimizi her zaman yücelten değerleri öğretiyoruz. Kur'an'ın değerlerini öğretiyoruz. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) insanlığa kazandırdığı en çok ahlaki ilkeleri öğretmeye gayret ediyoruz. Çünkü İslam evrensel bir dindir. İslam'ın ilkeleri herkes için önemlidir. Çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı öğretiyoruz, kişisel becerileri öğretiyoruz. Anne-babaya saygılı büyüklere saygılı, vatan, millet, ezan, bayrak sevgisi küçük yaşlarda öğrenilir ve bunu çocuklarımıza öğretiyoruz."
Başkan Erbaş, Pertek ilçesinde temeli atılan müftülük binası ile yatılı Kur'an kursunun da bu nedenle büyük önem arz taşıdığını söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Erbaş ve beraberindekiler törenle temel attı.