05.01.2021

ÖZ GEÇMİŞ

Yunus GÜLEÇ
                                                                                    İlçe Müftüsü

Yunus GÜLEÇ, 1990 yılında  Sivas ilinin Suşehri ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Suşehri'de tamamladı. 2008 yılında Suşehri İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.  2008-2011 yılları arasında İstanbul Fatih'te İslami İlimler ve Arapça eğitimi aldı. 2011 yılında Kastamonu Pınarbaşı İlçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nda İmam-Hatip olarak göreve başladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2015 yılında mezun oldu. 2012-2014 yıllarında Suşehri Yürekli Köyünde imam-hatip olarak, 2014-2016 yılları arasında ise Suşehri Yıldırım Bayazıt Camiinde müezzin-kayyım olarak görev yaptı. 2016 yılında girdiği Dini Yüksek İhtisas Eğitimi sınavında başarılı olarak Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde 3 yıl eğitimini tamamlayarak 2019 yılında mezun oldu, 15 Haziran 2019 tarihinde Amasya'nın Taşova İlçesine İlçe Vaizi olarak atandı, aynı yıl İstanbul Maltepe 23. Komando Tugayı Nurettin Baransel Kışlası'nda vatani görevini ifa etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 yılında açmış olduğu İlçe Müftülüğü yazılı ve sözlü sınavında başarılı olarak 14.12.2020 tarihindeTunceli İli Pülümür İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Arapça bilmektedir.