24.05.2021

MÜFTÜ GÜLEÇ'İN KADİR GECESİ MESAJI

İLÇE MÜFTÜSÜ GÜLEÇ KADİR GECESİ MÜNASEBETİYLE MESAJ YAYINLADI

08.05.2021 Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece Kadir Gecesi olması münasebetiyle İlçe Müftümüz Sn. Yunus GÜLEÇ mesaj yayınladı. Müftü Güleç mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Böyle mübarek bir geceye bizleri ulaştıran Allah'a (c.c) sonsuz hamd ü senâlar olsun. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bu mübarek gece ile ilgili olarak, “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diyerek dua etmemizi tavsiye etmektedir. Bir taraftan toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran zekât ve fitreleriyle arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın sonuna yaklaşmanın hüznünü yaşarken diğer yandanda bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesine erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Kadir Gecesi'ni ihya etmek, tevbe ve istiğfarla, ibadet ederek, Kur'an okuyarak ve ayetlerin manalarını tefekkürle sağlanabilir. Unutmayalım ki çok sayıda insan, bu imkâna ulaşamadan dâr ı bekâya göç etmistir. Öyleyse bize sunulan bu fırsatı, lütuf ve nimeti iyi değerlendirelim.

Muhtaç olanlara, imkân ölçüsünde yardım elini uzatalım.

Ramazan ayında kazanılan güzel hasletleri devam ettirmeye çalışarak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın yollarını arayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün Müslümanların Kadir Gecesini tebrik ediyor, Yüce Rabbimden; tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslâm Aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyorum."

Yunus GÜLEÇ

İlçe Müftüsü